Belangrijk

Vanwege drukte is onze wachtlijst op dit moment gesloten en is het ook niet mogelijk om een proefles aan te vragen.

Wil je graag in de toekomst bij ons lessen of een proefles volgen?

Laat dan op deze pagina je e-mailadres achter.

Home » Automaat

Automaat rijden

Wil je graag rijden, maar lijkt een schakelauto je te veel gedoe of te lastig? Bij Rijschool Westergouwe kun je ook je rijbewijs automaat B halen. Het rijden in een automaat is makkelijker dan een schakelauto, omdat er minder handelingen tegelijkertijd hoeven plaats te vinden en hierdoor de beheersing van de auto simpeler wordt. Door dit gemak kun je meer aandacht geven aan het verkeer.

Voordelen van rijden in een automaat

Een automaat is niet alleen handig voor mensen die regelmatig in de file staan, of van plan zijn om in de toekomst een elektrische auto willen rijden. Ook wordt autorijden, dankzij een automaat, mogelijk voor mensen waarbij het motorisch niet haalbaar is om een schakelauto te besturen. Bovendien worden veel auto's tegenwoordig standaard als een automaat geleverd, zoals de hybride en elektrische wagens.

Door een automaat zit je ontspannender in de auto en hierdoor is dit een goede oplossing voor mensen met faalangst of angst voor auto rijden. Doordat je meer aandacht kunt hebben voor de rest van het verkeer en minder hoeft bezig te zijn met de besturing van je auto wordt rijden een stuk veiliger.

Rijschool Westergouwe kan je ondersteunen en begeleiden bij je faalangst of als je de overstap wilt maken van een schakel- naar een automatische auto.

Lesauto

De rijlessen voor rijbewijs automaat B worden gegeven in een Volkswagen Polo Cross. Net als bij een schakelauto kun je zelf de lesduur kiezen, bijvoorbeeld 60 of 90 minuten.

Rijschool Westergouwe automaat
Rijschool Westergouwe automaat