bel mij terug

Wilt u teruggebeld worden?

Vul uw telefoonnummer in en we bellen u zo snel mogelijk terug!

home > Automaat

Rijbewijs automaat B

Automaat

Bij Rijschool Westergouwe kun je vanaf nu ook je rijbewijs automaat B halen. Het rijden in een automaat is makkelijker dan een schakelauto, omdat er minder handelingen tegelijkertijd hoeven plaats te vinden en hierdoor de beheersing van de auto simpeler wordt. Door dit gemak kun je meer aandacht geven aan het verkeer.

Waarom automaat rijden?

Een automaat is niet alleen handig voor mensen die regelmatig in de file staan, of van plan zijn om in de toekomst een elektrische auto willen rijden. Ook wordt autorijden door een automaat mogelijk voor mensen waarbij het motorisch niet mogelijk is om een schakelauto te besturen. Bovendien worden veel auto's tegenwoordig standaard als een automaat geleverd, zoals de hybride en elektrische wagens.

Door een automaat zit je ontspannender in de auto en hierdoor is dit een goede oplossing voor mensen met faalangst of angst voor auto rijden. Doordat je meer aandacht kunt hebben voor de rest van het verkeer en minder hoeft bezig te zijn met de besturing van je auto wordt rijden een stuk veiliger.

De lesauto

Onze rijlessen voor rijbewijs automaat B worden gegeven in een Volkswagen Polo.

Lesduur

Bij ons kun je zelf beslissen hoelang je wilt rijlessen, bijvoorbeeld 1 uur, 1,5 uur of in overleg zelfs langer. Je kunt aan het begin van de les worden opgehaald en aan het einde van de les weer worden afgezet waar je wilt, ook dit natuurlijk in overleg met de instructeur.

Rijschool Westergouwe kan je ook helpen bij de omschakeling van het rijden in een schakelauto naar een automaat. De eerste keer rijden in een automaat kan spannend zijn en wij willen je graag helpen om - ook in een automatisch geschakelde wagen - comfortabel de weg op te gaan.