Bel mij terug

Wil je teruggebeld worden?

Vul je telefoonnummer in en we bellen zo snel mogelijk!

Home » Praktijkexamen en tussentijdse toets

Praktijkexamen en tussentijdse toets

Het praktijkexamen wordt afgenomen door het Centraal Bureau Rijvaardigheid (CBR). De instructeur van Rijschool Westergouwe maakt een inschatting van je niveau van rijden en zorgt voor de juiste voorbereiding om je een zo hoog mogelijke slagingskans te geven. Sta jij binnenkort ook tussen al onze geslaagden?

Praktijkexamen

Tijdens het praktijkexamen laat je aan een examinator van het CBR zien wat je tijdens de lessen van Rijschool Westergouwe hebt geleerd. Wij rijden voornamelijk af in Gouda, omdat in die regio de meeste van je rijlessen zullen plaatsvinden. Het is in overleg ook mogelijk af te rijden op een andere CBR-locatie, zoals Rotterdam.

Het praktijkexamen duurt ongeveer een uur en als je dat wil kan een instructeur van Rijschool Westergouwe tijdens het examen meerijden. Bij terugkomst op het CBR-kantoor hoor je direct de uitslag van je examen. Ben je geslaagd, dan kun je diezelfde dag nog je rijbewijs aanvragen bij het gemeentehuis!

Tussentijdse toets

Een tussentijdse toets is een rijtest bij het CBR die verloopt als een echt examen, met een echte examinator. Het voordeel van een tussentijdse toets is dat je vrijstelling kan krijgen voor de bijzondere verrichtingen, zoals inparkeren, hellingproef of een bocht achteruit. Als je slaagt voor de tussentijdse toets hoef je geen bijzondere verrichtingen uit te voeren tijdens het praktijkexamen.

» Een groot voordeel is dat je de spanning van het examen al een keer heb meegemaakt. Hierdoor heb je de kans dat je wat minder nerveus zult zijn tijdens het echte examen.

Beoordeling

De examinator van het CBR beoordeelt hoe het met je rijvaardigheid is gesteld. Alle examenonderdelen worden getoetst volgens de officiële exameneisen. Een rijinstructeur van Rijschool Westergouwe rijdt met je mee tijdens de tussentijdse toets. Het examen duurt 55 minuten, waarvan je ongeveer een half uur met de examinator aan het rijden bent. Deze toets duurt ongeveer net zolang als een echt examen.

Wanneer kan ik een tussentijdse toets doen?

Deze toets kan worden afgelegd als je ongeveer op driekwart van je rijopleiding bent. In overleg met de instructeur wordt bepaald wanneer je de tussentijdse toets kunt gaan doen.

Kom goed voorbereid op je examen!

Wanneer je gaat afrijden voor rijbewijs (automaat) B of een tussentijdse toets doet, moet je de volgende bewijzen meenemen.

  • Theoriecertificaat (niet ouder dan anderhalf jaar)
  • Examenoproep
  • Eigen verklaring
  • Een geldig legitimatiebewijs, zoals je ID of paspoort