bel mij terug

Wilt u teruggebeld worden?

Vul uw telefoonnummer in en we bellen u zo snel mogelijk terug!

home > praktijkexamen en tussentijdse toets

Praktijkexamen en tussentijdse toets

Het praktijkexamen

Het praktijkexamen wordt afgenomen bij het CBR. De instructeur maakt een inschatting van je niveau van rijden en zorgt voor de juiste voorbereiding om je een goede slagingskans te geven. Sta je binnenkort tussen al onze geslaagden?

Wat moet ik meenemen?

Wanneer je gaat afrijden voor rijbewijs B moet je de volgende papieren meenemen:

  • Theoriecertificaat (niet ouder dan anderhalf jaar)
  • Examenoproep
  • Eigen verklaring
  • Geldig legitimatiebewijs, je ID of je paspoort

Tussentijdse toets

Een tussentijdse toets is een rijtest bij het CBR die verloopt als een echt examen, met een echte examinator. Het voordeel van een tussentijdse toets is dat je vrijstelling kan verdienen voor de bijzondere verrichtingen. Als je slaagt voor de tussentijdse toets hoef je geen bijzondere verrichtingen uit te voeren tijdens het praktijkexamen. Een groot voordeel is dat je de spanning van het examen al een keer heb meegemaakt. Hierdoor heb je de kans dat je wat minder nerveus zult zijn tijdens het echte examen.

Beoordeling

De examinator van het CBR beoordeeld hoe het met je rijvaardigheid is gesteld. Alle examenonderdelen worden getoetst volgens de officiële exameneisen. Een rij-instructies van Rijschool Westergouwe rijdt met je mee tijdens de tussentijdse toets. Het examen duurt 55 minuten waarvan je ongeveer een half uur met de examinator aan het rijden bent. Deze toets duurt ongeveer net zolang als een echt examen.

Wanneer kan ik een tussentijdse toets afleggen?

Deze toets kan worden afgelegd als je ongeveer op driekwart van je rijopleiding bent. In overleg met de instructeur wordt bepaald wanneer je de tussentijdse toets kunt gaan doen.

Benodigdheden voor de tussentijdse toets:

  • Theoriecertificaat (niet ouder dan anderhalf jaar)
  • Geldig legitimatiebewijs, je ID of je paspoort