Belangrijk

Vanwege drukte is onze wachtlijst op dit moment gesloten en is het ook niet mogelijk om een proefles aan te vragen.

Wil je graag in de toekomst bij ons lessen of een proefles volgen?

Laat dan op deze pagina je e-mailadres achter.

Home » Theorie

Rijschool Westergouwe

Theorielessen

Een theorie-examen van het CBR bestaat uit tientallen vragen over verkeersborden, situaties en verkeersregels. Rijschool Westergouwe begrijpt dat je af en toe door alle nieuwe informatie de bomen door het bos niet meer ziet. Gelukkig kunnen wij je hier ook goed bij begeleiden.

Online leren

Je kunt via Rijschool Westergouwe speciale kaarten kopen waarmee je theorie online kunt leren op je eigen tempo. Op deze kraskaart vind je een inlogcode waarmee je kunt inloggen op de site. Op die site kun je veel verschillende, realistische, theorie-examens oefenen.

Wanneer je liever geen gebruik maakt van de computer hebben we natuurlijk ook theorieboeken voor je, deze kun je ook bij ons op ieder moment bestellen.

Digitaal leren: Praktijkinstructie via tablet

Zodra een leerling in een lesauto stapt is hij of zij een van de vele bestuurders op het wegennet van Nederland zijn ingewikkelde infrastructuur, verkeersregels en -tekens, en vaak lastige weg- en weersomstandigheden.

Voor nog meer effect werken wij met een tablet PC die we in de lesauto gebruiken om de leerling optimaal te instrueren bij onder andere: wegrijden, kruispunten, afslaan, invoegen, rijstrook wisselen, zijdelings verplaatsen, inhalen, uitrijden en rijden onder specifieke omstandigheden.

Bij elke nieuwe verkeerssituatie of verkeershandeling die we oefenen tonen we vooraf de bijbehorende videoclip. De leerling ziet vervolgens hoe hij of zij moet handelen en welke aandachtspunten er zijn.

Zo groeit het inzicht en zelfvertrouwen van de leerling, nog voordat hij daadwerkelijk in de praktijk gaat oefenen. Hierdoor wordt elke kleine stap een sprong vooruit!